در هفته کاری که به اتمام رسید شاخص کل هم وزن با کاهش ۱۰.۶۵ درصدی در پله ۷۶۴ هزار و ۷۵۳ واحد قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۹.۸۳ درصدی در تراز ۲۸ هزار و ۸۲۴ واحدی ایستاد.
اقتصاد۲۴- کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت محصولات چرمی با افزایش ۲۴.۹۷ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت محصولات چوبی با افزایش ۹.۰۴ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. در این هفته صنعت ذغال سنگ با کاهش ۱۶.۲۸ درصد بیشترین اُفت را بین صنایع بورسی تجربه کرد.
در هفته کاری قبلی صنعت سایر معادن با افزایش ۳۰.۸۸ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرده بود.
او میگوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۸۷ هزار و ۶۷۲ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۲۲ هزار و ۸۸۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۱۹ هزار و ۲۴۸ میلیارد تومان، دوشنبه ۱۰ هزار و ۱۷۶ میلیارد تومان، سهشنبه ۲۰ هزار و ۲۵ میلیارد تومان و چهارشنبه ۱۵ هزار و ۳۳۹ میلیارد تومان بر روی تابلو ثبت شد.
در هفته قبلی مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها ۹۵ هزار و ۸۰۶ میلیارد تومان بود.
۹ هزار و ۷۴۰ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار خارج شد
به گفته او، در این هفته تنها یک روز ورود نقدینگی به بازار ثبت شد و چهار روز دیگر بازار شاهد خروج نقدینگی بود. به طوری که شنبه ۲ هزار و ۱۵۵ میلیارد تومان ورود نقدینگی به بازار رقم خورد و یکشنبه ۴ هزار و ۱۱ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۳۶۱ میلیارد تومان، سهشنبه هزار و ۶۳۵ میلیارد تومان و چهارشنبه ۲ هزار و ۸۸۸ میلیارد تومان خروج نقدینگی از بازار ثبت شد و در مجموع ۹ هزار و ۷۴۰ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد.
هفته کاری گذشته در مجموع ۷هزار و ۶۰۲ میلیارد تومان نقدینگی به بازار سهام تزریق شده بود.
آسایش میگوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۶ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۳۳ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان بوده است.
هفته گذشته میانگین سرانه خرید افراد حقیقی ۲۸ میلیون و ۲۲۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۲۸ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان بود.
او در ادامه در خصوص فعالیت صندوقهای با درآمد ثابت گفت: این صندوقها در مجموع ۳ هزار و ۳۸۵ میلیارد تومان در این هفته کاری شاهد ورود نقدینگی بودند.
به گفته او، در هفتهای که گذشت شاخص کل بورس شاخص رکورد شکنی در ریزش بود، اُفتی که سبب گمانه زنیهای زیاد شد تا این که رئیس سازمان بورس اعلام کرد نمیشود بازار سرمایه را دستوری اداره کرد.
شکل گیری موج فروش در بازار در هفتهای که گذشت!
به گفته دیگر کارشناس بازار سرمایه خانم رباب وفایی، این هفته شاهد شکل گیری موج فروش در بازار بودیم. از سویی معامله گران کوتاه مدتی به شناسایی سود اقدام کردند. ترس از تکرار ریزشهای گذشته سهامداران را مردد در سهامداری کرد.
او در ادامه افزود: درحالی که در میانهی هفته بازار متعادل شده بود در آخرین روز کاری مجدد شاهد فشار فروش بودیم. با گذر از این موج ریزشی کوتاه مدت احتمالا شاهد دورهی نوسانی و اصلاح زمانی برای انرژی گیری هستیم.
وفایی بیان کرد: بهترین توصیه در چنین شرایطی پایبندی به استراتژی شخصی در شناسایی سود یا رعایت حد ضررها است. این شرایط و هیجانات کوتاه مدت به نظر میرسد با آمدن گزارشات سالانه و شرایط بنیادی، شاهد تعدیل p/e بازار قبل از مجامع سالانه و جذابیت مجدد سهام و رشد قیمتی باشیم.
منبع: اقتصاد 24
ارسال نظر